top of page

De Bijeenkomsten

Wekelijks komen wij op de woensdagavond om 19:30 bijeen met gemiddeld zo'n 15-25 man.

Dit zijn besloten bijeenkomsten, enkel voor ingewijde leden van de Loge.

Wij kennen verschillende soorten bijeenkomsten, te weten: 

Open Loges 

Veelal met inwijdingen, waarbij de spirituele beleving centraal staat. Zo'n inwijding gaat volgens een vast patroon, een rituaal, dat in Loges overal ter wereld toegepast wordt. Wij spreken mede daarom ook van de universele broederschap.

 

Deze bijeenkomsten worden eens per maand gehouden in een Tempel 

Er zijn 3 graden:   Leerling  (1e jaar)

                             Gezel     (2e jaar)

                             Meester (3e jaar)

Deze graden worden via een inwijding verkregen. Ook zijn er andere rituele bijeenkomsten bijvoorbeeld zomer St.Jan en winter St.Jan.

 

Comparities

Zo'n tweemaal per maand, waarin één van ons een voordracht houdt, door ons in Vrijmetselaarjargon "bouwstuk"' genoemd. Die bouwstukken kunnen over allerlei zaken gaan die degene die de voordracht houdt in zijn leven raken. Daarna volgt een nabespreking waarin vragen kunnen worden gesteld of meningen vergeleken.

Doordat we met een relatief klein aantal leden samenkomen kan iedereen in de nabespreking aan bod komen. Bovendien leer je elkaar mede hierdoor heel goed kennen

Wat wel belangrijk is om te weten, is dat een bouwstuk zeer persoonlijk is. Hoewel een bouwstuk in de loge wordt opgeleverd, is het geen mening VAN de loge maar een persoonlijk visie van degene die het oplevert. Juist in de nabespreking van een bouwstuk wordt gezocht naar verschillen en overeenkomsten van inzicht die kunnen leiden tot het beter kennen van de broeder, en een beter zelfbeeld.

Studieclub
Studieclub op de eerste woensdag van de maand. Deze bijeenkomst is informeel van aard. Hier worden thema's besproken die leven onder de deelnemers.

 

Vaak zijn het esotherische of spirituelen onderwerpen waarover vrij van gedachten kan worden gewisseld.

Zelf meemaken

Benieuwd naar hoe zo een avond er uit ziet? Kom dan naar een van onze avonden voor belangstellenden.

Lees er HIER meer over. 

bottom of page