top of page

Boris Dittrich spreekt bij Amstelveense vrijmetselaars over identiteit

Op uitnodiging van de Amstelveense vrijmetselaarsloge Eendracht spreekt Boris Dittrich op woensdag 29 september over identiteit en identiteitspolitiek. Kom langs en ga in gesprek met Boris en vrijmetselaars over actuele thema’s als uitsluiting, discriminatie en maatschappelijk onrecht naar bepaalde groepen in onze samenleving. Vrijmetselaars proberen bij te dragen aan de samenleving door mensen met elkaar te verbinden, mensen niet uit te sluiten maar juist weg te nemen wat mensen verdeelt. Zij beginnen bij zichzelf door in broederschap en in vrijheid naar zelfkennis te zoeken en dogma’s te weren.

Dittrich: “We moeten continu alert zijn en ons tegen iedere vorm van uitsluiting en discriminatie uitspreken. Handicap en seksuele gerichtheid zijn bijvoorbeeld heel erg persoonsgeboden. Je kunt er geen afstand van doen zonder je eigen identiteit te verloochenen.” In zijn lezing zal Dittrich verder ingaan op identiteitspolitiek, het bedrijven van politiek vanuit de sociale identiteit van een bepaalde groep en de door deze groep gedeelde ervaring van maatschappelijk onrecht.

Over Boris Dittrich: Dittrich is sinds 2019 lid van de fractie van D66 in de Eerste Kamer. Recentelijk was hij nauw betrokken bij een wijziging van artikel 1 van de Grondwet, waardoor handicap en seksuele gerichtheid als verboden grond voor discriminatie worden toegevoegd. De tweede lezing van dit wetsvoorstel wordt naar verwachting in 2022 goedgekeurd.

Over de vrijmetselarij: De vrijmetselarij gaat uit van ieders recht om zelfstandig te zoeken naar waarheid, streeft naar de algemene broederschap der mensen, kweekt verdraagzaamheid, zoekt op wat mensen en volken vereent en tracht verdeeldheid weg te nemen. (bron: www.eendracht.org) Tijdens de lezing kunt u ook meer te weten komen over de vrijmetselarij in het algemeen en over Loge Eendracht in het bijzonder.

 Datum/tijd: woensdag 29 september 2021 | zaal open: 19:30 uur | start lezing: 20:00 uur

 Locatie: Amstelveens Poppentheater, Wolfert van Borsselenweg 85a, 1181 PH Amstelveen.

 Opgeven/meer informatie: secretaris.loge107@vrijmetselarij.nl | www.eendracht.org


Coronamaatregelen: Loge Eendracht volgt de adviezen van de Rijksoverheid, waaronder 1 ½ meter afstand houden, handen wassen, geen handen geven. Toegang wordt verleend op vertoon van een coronatoegangsbewijs of een negatieve coronatest (niet ouder dan 48 uur).

Uitgelichte berichten
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page